网易首页-新闻-体育-NBA-娱乐-财经-股票-汽车-科技-手机-女人-论坛-视频-博客-房产-家居-教育-读书-游戏-微博 |
Rss
奇缈 奇缈 发送消息 TA的微博

发帖: 16392 篇

在线时长: 1579 小时

121楼   2010-12-20 00:01:48 举报
管理
2010.12.18 (19:33)

攝影:游艾維

周秀娜(Chrissie)及羅仲謙出席服飾店開幕,Chrissie以低胸tube裙示人。

发帖: 16392 篇

在线时长: 1579 小时

122楼   2010-12-20 00:03:00 举报
管理
羅仲謙拒回應與傅穎反面傳聞
2010.12.19 (20:28)

羅仲謙到旺角宣傳電影《婚前試愛》,提到他與傅穎(Theresa)傳反面,有報道指是謙仔一腳踏兩船所以致,謙仔口窒窒地表示不回應私事,就算被指默認都不會說。問到他與一腳踏兩船的睇法,謙仔說:「戲外就唔好。(如果有朋友係咁呢?)唔應該畀意見,這是別人的事。」

攝影:駱震寧

发帖: 16394 篇

在线时长: 1590 小时

123楼   2010-12-24 19:26:15 举报
管理
羅仲謙傅穎介乎同事朋友之間
【15:32】2010年12月23日
【on.cc 東方互動 專訊】 羅仲謙出席主演的電影首映禮,對於與緋聞女友傅穎鬧翻的種種傳聞,謙仔皆不作回應。問到是自己還是公司不希望他作出回應?他說:「總之唔想回應。(同傅穎溝通過?傾掂數?)總之我哋係同事同朋友。(佢一講件事就喊?)唔回應。(你好避忌!)我冇避忌,我唔回應喇!唔好意思。(以後只講工作唔回應私人嘢?)呢一刻係!」

羅仲謙不想回應私人事,只表示傅穎是同事及朋友。

在线时长: 1590 小时

124楼   2010-12-24 19:29:16 举报
管理
羅仲謙不回應與傅穎感情事
2010.12.23 (18:16)

羅仲謙出席電影《婚前試愛》首映禮,對於近日與傅穎傳出感情瓜葛報道,謙仔不停以「不回應」拒談事件,他說:「今日有看報道,不想回應這問題,不好意思,我跟她只是同事、朋友。(避忌才不回應?)我無避忌,不回應,不好意思。(以後也不回應?)這一刻不回應。」

攝影:譚志光

在线时长: 1591 小时

125楼   2010-12-25 12:25:10 举报
管理
周秀娜渴望穿水著巡戲院
【18:05】2010年12月24日
【on.cc 東方互動 專訊】 周秀娜、羅仲謙及「浸大E神」楊梓瑤(Carol)主演的聖誕檔唯一港產片《婚前試愛》,錄得56萬元首日開畫票房,導演葉念琛大感滿意,並透過微博與演員們互相打氣,而周秀娜則許下承諾:「如果票房贏到《哈利波特》,我會拉埋羅仲謙同沈志明一齊以水著殺入戲院報答大家支持。」

周秀娜承諾新片《婚前試愛》若贏到《哈利波特》,會水著答謝觀眾支持。

在线时长: 1603 小时

126楼   2011-01-01 01:21:02 举报
管理
電影《婚前試愛》慶功宴
【17:48】2010年12月31日

【on.cc 東方互動 專訊】

周秀娜與羅仲謙的激情演出大收旺場。

眾人舉杯慶祝電影收得。 

发帖: 16401 篇

在线时长: 1620 小时

128楼   2011-01-13 19:24:52 举报
管理
日期: 13/1/2011
活動: 瑞士天梭表Sailing Touch腕錶發佈會暨天梭表The ONE旗艦店揭幕禮
藝人: Francois Thiebaud 、 溫京蕾 、 徐熙媛 、 羅仲謙 、瑞莎 。
時間: 13:15
地點: 尖沙咀彌敦道100號The ONE GA08號舖 天梭表旗艦店

瑞莎與羅仲謙及徐熙媛出席手表活動。

发帖: 16401 篇

在线时长: 1620 小时

129楼   2011-01-13 19:26:44 举报
管理
羅仲謙稱股肌不輸港男
2011-01-13 (18:51)

羅仲謙以一頭短髮出席手表活動,他稱是為了拍新劇《飛虎》而剪,並說︰「第一集我已經要上天落地,我瘦了十至二十磅,現在要增磅。」羅仲謙還透露有場沖涼戲,可能騷股線,因有背面鏡頭。問他有沒有練定股肌?他說︰「我應不會輸給港男,天生是OK的,其實我一直以為電視不會拍露股鏡頭的。」

发帖: 16402 篇

在线时长: 1630 小时

130楼   2011-01-25 19:05:06 举报
管理
羅仲謙暗示與新歡過情人節
【21:06】2011年01月23日

【on.cc 東方互動 專訊】 與緋聞女友傅穎(Theresa)關係撲朔迷離的羅仲謙,早前被女方暗指是豺狼,但謙仔出席商場活動卻表示與Theresa的關係良好:「好好,係同事,朋友,依家關係OK。(再見亦是朋友?)一向都係好朋友,希望大家畀時間我,等我盡快處理好呢件事。」問現在是否單身?謙仔似有所暗示說:「我會過一個開心情人節!」

羅仲謙表示會盡快處理好與Theresa的關係。

莊思敏與羅仲謙一同出席活動。

发帖: 16402 篇

在线时长: 1630 小时

131楼   2011-01-25 19:09:04 举报
管理
羅仲謙承認分手事不夠果斷
2011-01-23 (18:06)

羅仲謙現身「迎春接福賀新歲」活動時,對被傅穎(Teresa)籲為豺狼與小紅帽,他尷尬說:「對於與Teresa的新聞不想一一回應,由始至終這也是私人事,不是兩、三句便可交代清楚,但我承認在這件事上處理得不好,亦不夠果斷,因而影響了她、公司及家人,現在我要向大家說聲不好意思!」

攝影:Jazz Chow

发帖: 16403 篇

在线时长: 1633 小时

133楼   2011-01-29 18:49:47 举报
管理
羅仲謙冇廣告拍唔夠食
【15:28】2011年01月28日

【on.cc 東方互動 專訊】 羅仲謙與王浩信為劇集《飛虎》拍攝一場沖涼場面,羅仲謙表示拍此劇壓力大,因為他與其他健碩男站在一起時,覺得自己不算甚麼:「冇廣告拍我就唔夠食。」而王浩信表示拍此劇瘦了五磅,更指自己與家中小狗一起吃雞柳望長肉。

羅仲謙為劇集拍攝沖涼戲份。

134楼   2011-01-29 18:54:57 举报
管理
羅仲謙鏡頭前沖涼感尷尬
2011-01-28 (22:17)

羅仲謙、王浩信及翟威廉等拍攝新劇《飛虎》,一同淋浴大騷胸肌。謙仔笑言從未試過面對多部攝錄機和相機沖涼,感到很尷尬。王浩信就坦言為了拍這場戲,近日只吃烚雞肉和蛋白來減磅,還笑說要與家中的愛犬爭食。

攝影︰莫慶輝

135楼   2011-01-29 18:57:48 举报
管理

羅仲謙當眾冲凉晒胸肌
2011年01月28日 (07:07 pm)
一班大隻佬羅仲謙、王浩信、李嘉、袁偉豪同翟威廉今日在上水拍無綫新劇《飛虎》一場冲凉戲。

謙仔同王浩信趁午飯,即狂操掌上壓谷胸肌才埋位,有40吋胸肌的謙仔拍完冲凉戲有點尷尬,又稱第一次在記者面前冲凉,所以頻頻NG。

136楼   2011-01-29 18:59:30 举报
管理
謙仔胸肌輸給李嘉三吋

圖:謙仔不慣在鏡頭前沖涼,NG了四、五次

羅仲謙、王浩信、李嘉、翟威廉及袁偉豪等,昨日為新劇《飛虎》拍攝一場沐浴戲,吸引不少市民圍觀及傳媒來探班。眾男演員大晒健碩肌肉,當中以四十三吋胸肌的李嘉最健碩,但出名健碩的羅仲謙也不輸蝕,他坦言有四十吋胸肌。眾人埋位前,都勤操練,在現場拉筋和做掌上壓,希望以最弗身材出鏡。被問誰較「大隻」,羅仲謙指王浩信大隻一點。王浩信稱為了此片,吃雞肉和減了五磅。

謙仔拍完這場戲後,有點尷尬,因 從未試過被多部相機對住自己沖涼,又要唸對白,結果NG了四、五次,笑言今次沖涼算是最乾淨,好彩昨天並不算寒冷。而最健碩的李嘉表示操弗是平日的,他會選擇做瑜伽和打功夫來健身,見他雙手又腫又多瘀傷,他稱最近與敖嘉年拍攝《飛虎》時弄傷。

137楼   2011-01-29 19:10:19 举报
管理
馮仁昭四圍超:羅仲謙當眾冲凉狂NG

羅仲謙

一班大隻佬羅仲謙、王浩信、李嘉、袁偉豪同翟威廉噚日喺上水拍無綫新劇《飛虎》一場冲凉戲,謙仔同王浩信仲趁住午飯,即刻狂操掌上壓谷胸肌先埋位,有 40吋胸肌嘅謙仔拍完冲凉戲有啲尷尬,佢話第一次喺咁多記者面前冲凉,所以 NG咗四、五次。

翟威廉就最識做,着住條泳褲畀記者任影。

mamalao68738 mamalao68738 发送消息 TA的微博

发帖: 1 篇

在线时长: 0 小时

140楼   2011-04-15 15:00:53 举报
管理
百年不遇的好帖子,不得不顶

发帖: 16412 篇

在线时长: 1727 小时

141楼   2011-08-27 11:57:48 举报
管理

羅仲謙同張慧雯奉旨談情冇尷尬

[23:24] 2011/08/26

【on.cc 東方互動 專訊】羅仲謙與傅穎的感情瓜轕暫告一段落,謙仔亦已積極投入工作。他與緋聞女友「國際中華小姐」張慧雯為劇集《On Call36小時》拍談情戲,鏡頭前後二人有講有笑沒有半點尷尬。

謙仔否認曾追求對方,只承認曾與北京女友和傅穎拍拖,其他被牽涉的緋聞異性都不是事實。提到與張慧雯合作有否尷尬?謙他說沒有:「尷尬就投入唔到角色,唔需要避忌。(點睇其他緋聞?)當笑話,依家專心工作,外界點諗我控制唔到,唯一我只可以做好自己本分,用成績畀大家睇。(會向其他受牽涉的女星解釋?)見到面先會講。」

羅仲謙表示會做出成績畀大家睇。資料圖片

在线时长: 1732 小时

143楼   2011-08-27 21:19:20 举报
管理

羅仲謙張慧雯繼續談情

羅仲謙與傅穎的感情瓜葛暫告一段落,謙仔亦已積極投入工作。昨日他與緋聞女友張慧雯拍談情戲,二人未見尷尬,謙仔更開腔否認戀情。至於傳搭上傅穎的周秀娜男友陳偉成,被娜姐經理人在微博叫他填「夜歸申請表」,娜姐一於越洋「御夫」。

拍合照時,張慧雯爽快地搭着謙仔膊頭,沒有避忌。

羅仲謙與緋聞女友「國際中華小姐」張慧雯昨為劇集《On Call 36小時》拍談情戲,鏡頭前後二人有講有笑沒有半點尷尬。謙仔受訪時否認曾追求對方,只承認曾與北京女友和傅穎拍拖,其他被牽涉的緋聞女子都不是事實。

其他緋聞當笑話

與傅穎的恩怨暫平息,羅仲謙開工有講有笑。

提到與張慧雯合作有否尷尬?謙仔說沒有:「尷尬就投入唔到角色,唔使避忌。(點睇其他緋聞?)當笑話,依家專心工作,外界點諗我控制唔到,唯一我只可以做好自己本分,用成績畀大家睇。(會向其他受牽涉的女星解釋?)見到面先會講。」

張慧雯(左)與謙仔(右二)昨日拍外景十分投入,沒為緋聞尷尬。

張慧雯則說對緋聞一頭霧水:「我同謙仔只係片場見面,佢冇追我,我都覺得好無辜牽涉咗入去。(佢為人點?)好nice,正人君子。(佢會使用暴力?)我覺得佢唔會,唔信囉!希望件事快啲完結。」

Avis呻冇人敢約

另方面,傅穎曾被指搭上周秀娜男友陳偉成(Avis),娜姐經理人Roy昨日在微博着Avis填「夜歸申請表」,擺明是身在外地的娜姐越洋使出「御夫」招數,她接受訪問時說:「依家啲大胸男都戀事多,我要男友封胸同戒嚴,返工放工要去我公司打卡。」而Avis亦在facebook上載一張穿風褸的做gym相,還留言「想念的痛苦比做運動的痛苦還要多。」他在電話中對「填表」作回應說填了也是徒然,因為根本沒有人敢約他出街。

文:影視組

144楼   2011-08-27 21:28:14 举报
管理

羅仲謙見「女友」邊斟邊笑

羅仲謙與傅穎的感情糾紛暫告緩和,他亦再次投入拍攝工作。不過,昨日他卻與另一位緋聞女友兼華姐張慧雯到海旁拍攝劇集《On Call 36小時》。現場所見,兩人沒有避忌及尷尬,不時有說有笑,羅仲謙更開腔否認曾追求:「傳聞中只有北京女友同傅穎係女友,其他被牽涉嘅女星都唔係事實。(合作感尷尬?)冇喎!尷尬就投入唔到角色,亦唔需要避忌。(點睇緋聞?)當笑話!外界點諗我控制唔到,我只可以係做好本分。(向被牽涉嘅女星道歉?)唔會刻意,見到面先會講。」

張慧雯大方搭羅仲謙膊頭合照,未有避忌。

至於張慧雯坦言捲入緋聞漩渦感無辜:「經理人同我講先知有緋聞,我同佢(謙仔)只係片場見面,佢冇追我!(佢為人點?)好Nice,正人君子。(佢會使用暴力?)我覺得唔會,亦唔信囉!」

145楼   2011-08-27 21:31:18 举报
管理
《On Call 36小時》

張慧雯、羅仲謙

发帖: 16413 篇

在线时长: 1739 小时

146楼   2011-08-28 19:33:39 举报
管理
[FACE週刊 第222期]願打願捱 傅穎嗌自殺 羅仲謙偷食TVB 3小花 

有傷害我身體!真實對白

花心食女兼對女人郁手郁腳,兩條死罪羅仲謙一個做齊!不過傅穎爆響口一樣因搞是非唔聽話被雪藏。分分合合疑幻似真的「羅傅戀」上週驚爆虐打新發展,結果搞到兩敗俱傷。
開拖內幕原來因傅穎疑心重,更開口嗌自殺,迫到謙謙落重手。食家謙唔只食女無數,今劑攬炒,兩敗俱傷囉!

忽然自爆

上週六( 20日)傅穎出席活動時忽然向傳媒自爆跟羅仲謙復合,卻又因對方一腳踏五船而分手,又稱:「我係有好多瘀傷,瘀傷唔係我跌親囉!」暗指男方動粗。

22/8唔敢再講

我要制止佢!真實對白
週一有雜誌指羅仲謙溝巨咪港姐蔡慧欣,羅仲謙再於電視城向傳媒交代,但他只說:「雜誌講嘅嘢唔係真,其他嘢我交畀公司去處理!」

19/8記招含淚

傅穎爆鑊後,羅仲謙即於 1小時後在經理人公司星皓開記招,解釋復合及動粗原因,其間更數度飲泣。

其實我好珍惜同佢之間嘅感情,所以我有搵番佢……咁佢畀我嘅感覺就係……我哋有機會囉……咁樣可能因為信任嘅問題囉,所以我哋成日會嗌交呀,甚至可能會騷擾到異性朋友……咁嗰日 check我電話,我哋就嗌起交上嚟……佢……好激動咁,手舞足蹈咁樣,咁我要制止佢,可能咁樣會令到佢瘀咗……兩個之間冇咗信任,好難再喺埋一齊,所以終於係分開咗(飲泣)!

上週六( 20日),原定計劃轉移北京發展的傅穎,在出發前一天出席時裝活動時,突然以「不想再說話模棱兩可、支吾以對……我冇講大話」為由,親口向在場記者剖白與同公司藝人羅仲謙傳足年半的戀情。離離合合未算新鮮,真正爆點係 Theresa自稱被虐打:「我 哋分開唔只一次,佢嘅背叛亦都唔只一次,除 咗個心好難受,亦都有傷害過我身體。」

一哭二罵

去年與傅穎分手時,羅仲謙曾傳出力溝於《搜下留情》飾演他細妹的鵪鶉妹 黄智雯,最近又於《 On Call 36小時》再度合作,據知她對羅仲謙再溝華麗妹甚感憤怒。

Theresa突然爆響口,事先不知情的經理人公司星皓立即設計補鑊,即日急召記者為羅仲謙開認錯記招。
頭耷耷眼濕濕的謙仔有備而來:「佢情緒激動,手舞足蹈,所以我要制止佢!」但據知,事發當天兩人紛爭其實有來有往,知情人士說:「謙仔同傅穎上一次分手係因為謙仔瞞住佢去北京會女友,雖然謙仔最終氹掂傅穎復合,可惜 Theresa都係好大疑心。 嗰日出事都係因為謙仔行埋一邊睇短訊, Theresa起疑話要睇,被拒絕就借題發揮,又係咁打謙仔,又話要打畀條女,又仲話要生要死,其間傅穎曾經出言挑釁,謙仔咁大隻,嘈嘈吓,竟然成個捉起傅穎掟佢埋牆,大家都估唔到佢出手咁重。」

羅仲謙一出手已知覆水難收, Theresa亦覺對羅心死。據悉謙仔躁底原來遺傳自老爸,知情人士續說:「熟悉羅仲謙嘅人就知唔係冇可能(打人)。佢好細個爹 啲媽咪離婚,就係因為爹哋成日出手打人,謙仔平時好斯文有禮,見得佢多就會知佢一發起火上 嚟好暴躁,飲 咗酒或者賭波輸 咗,郁 啲就撼頭埋牆、徒手打玻璃或者打牆,變臉快到身邊嘅人都驚 咗佢!」

即食 3合 1

上次羅仲謙跟傅穎分手,由於男方拖住北京女友再暗溝鵪鶉妹 黄智雯,今次再復合,估不到羅仲謙死性未改,除有傳連溝 TVB 2小花,連今屆落選港姐蔡慧欣亦係獵物之一。

暗交 1號巨咪華麗妹

去年華裔小姐、曾擔任《華麗明星賽》獎品妹的張慧雯,最近跟羅仲謙拍攝《 On Call 36小時》時撻着,據知羅仲謙不時約女方飯局,更充當司機送女方回家。

做《華麗明星賽》獎品妹期間,張慧雯以身材突出馳名,於微博內亦放有她跟羅仲謙的合照。

羅仲謙的微博只關注了 33人,除張慧雯外,連張的好姊妹「 BiBi仔」亦有關注,可見二人關係匪淺。

暗交 2號姣底港姐

應屆落選港姐 13號蔡慧欣參賽時已不時有激相流出,二人於港姐外景時混熟,據知羅仲謙為博靚女歡心,堅稱跟傅穎只是煲水新聞。

暗交 3號純情姐仔

外形純情的蔣家旻,跟羅仲謙一起拍攝無綫新劇《飛虎》,雖然蔣家旻只飾演保安員,戲分不重,但難逃羅仲謙法眼,據知謙仔密出 SMS關心對方,終於成功打動芳心。

密食小花

其實傅穎疑心大,只因羅仲謙確實有鋪食女癮。去年 6月,身處同一經理人公司的羅仲謙和傅穎,開始傳出緋聞。半年後,傅穎突然自爆羅仲謙「說話冇句真」,被揭露羅仲謙與北京富家女前度女友藕斷絲連,雖然謙謙甜言蜜語誓神劈願求得女神回頭,可惜羅仲謙繼續拈花野草密食 TVB 3小花,除了因拍劇因利成便暗溝姐仔蔣家旻和《華麗明星賽》獎品妹張慧雯外,連應屆落選港姐蔡慧欣亦成為食家謙的獵物。
週一( 22日)事態最新發展,是羅仲謙在電視城見記者,否認劈腿傳言:「雜誌(週一有雜誌報道羅溝大咪港姐蔡慧欣)講嘅 嘢唔係真,其他 嘢我交畀公司去處理。」傅穎則因口臭被公司擱置北上發展大計,分分鐘解約,對此星皓營運總裁陳小姐只說:「暫時公司仲了解緊,細節暫不回應!」有崔建邦同中巴前科,今次傅穎仲未學精?

書展長裙遮傷

傅穎於記招中暗示羅仲謙動粗打人,雖然羅只稱想制止傅穎發狂,但傅穎好友則表示:「 Theresa手同腳都瘀咗,條腰仲撞埋牆瘀咗一大笪。」

據知毆打事件發生於書展首日 7月 20日,為了遮掩傷痕,傅穎翌日再到書展時,放棄原本選定的短裙和露腰背心,改穿灰色長裙到場宣傳新書。《蘋果日報》圖片

怒掟埋牆
據知爭執當日傅穎一度要生要死,又瘋狂掌摑羅仲謙,其間有人為制止傅穎發狂,竟發力抱起傅穎,再將她掟埋牆邊。

網上圖片

上月 27日傅穎曾於微博上載了一張布滿瘀痕的長腿相,又稱「腿上的瘀青還未退去,我的心已急不及待要堅強起來了」。

借娜姐男友反擊

羅仲謙偷食遭傅穎踢爆,據知一向躁底的傅穎,其實對羅仲謙跟周秀娜拍攝床戲亦甚感不滿,甚至懷疑娜姐跟羅仲謙有染,故此早前傅穎不惜主動約會娜姐男友 Avis(陳偉成)示威,再「暗約明放」給傳媒,向娜姐示威。

早前傅穎約 Avis午膳,給傳媒巧合「斷正」,事後二人例牌否認有戀情,對於最近傅穎遭打新聞, Avis只說:「我關心娜姐多啲。」《蘋果日報》圖片

《蘋果日報》圖片

羅仲謙之前與周秀娜拍攝《婚前試愛》時有激烈床戲,據知傅穎對此甚為不滿。

採訪、撰文、攝影:娛樂組

147楼   2011-08-28 19:34:45 举报
管理
[FACE週刊 第222期]咪睇蝕 做醫生洗底 羅仲謙接高層禁剝令

我着衫做戲都好睇!真實對白
34℃高溫仲要拍落水救人戲,可惜高層唔畀露,謙仔惟有喺岸邊乾煎。

事業線掛帥 嘅年代,無論o模定小生,唔騷本錢露吓肉好難發圍,不過物極必反,露得太多又怕俾班師奶嫌 cheap難入屋。
有 42吋巨胸 嘅羅仲謙,憑健碩身材,剝衫多過着衫,但最近拍無綫新劇《 On Call 36小時》竟然玩密實, 34℃沙灘拍外景唔爆衫,仲話:「唔畀剝呀,高層唔畀呀!」巨胸謙唔剝衫等如 Jeana玩密實,好掃興啫。

26歲羅仲謙大隻出晒名,自從 09年被金牌監製潘嘉德睇中,搵佢拍《搜下留情》演泰拳教練後,之後拍親劇都例牌要剝衫示威,去年仲拍埋電影《婚前試愛》同女神 Chrissie和 Carol肉搏,成為新一代肌男代表。

謙仔新劇做醫生戴住眼鏡玩斯文,包到冚。講真!有啲睇唔慣。

謙仔喺劇中同馬國明爭楊怡,最後爭輸咗,梗係啦,冇得除衫騷肌。

當日有女粉絲見到羅仲謙即時尖叫仲想同佢影相,謙仔就算冇爆衫一樣吸引。

雖然係力捧小生,不過羅仲謙都唔會擺款,仲同劇務一齊搬獨木舟。

曾傳被羅仲謙力溝的 黄智雯,今次喺劇中亦同謙仔有感情戲,仲有華裔小姐 34D張慧雯同楊怡,可見監製潘嘉德好錫謙仔。《蘋果日報》圖片

套套剝

羅仲謙自《搜下留情》爆肌上位,之後演出大部分都除衫騷肌,未播出的《飛虎》更有出浴戲;而電影中除肉搏 Carol外,更連視后阿佘都有激吻戲。

《飛虎》沖涼
謙仔喺《飛虎》入面攞正牌騷肌,不過佢就死守股罅,叫做有啲底線。

《試愛》肉搏
拍《婚前試愛》謙仔艷福無邊,同兩大女神 Carol、 Chrissie肉搏,大隻真係有 so!

《婚後》激嘴
《人約離婚後》謙仔唔使爆衫,不過全程緊身衫,仲同阿佘有車震場面,意識大膽。

唔畀賣肉

肌男有市,不過露得多又怕會定型。所以 喺新劇《 On Call 36小時》中,羅仲謙飾演醫生賣專業唔賣肉,仲同馬國明爭楊怡,擺明新版《妙手仁心》格。為洗肌男底,無綫高層下令唔畀羅仲謙再剝衫,據劇組人員透露:「德哥(監製)覺得謙仔做戲 ok,唔使成日剝衫先有人睇,所以呢套劇唔畀佢露。」
高層落旨要密實,羅仲謙有肌都冇得露,早前《 On》劇到西貢海灘拍外景,講述羅仲謙要落水救馬國明細佬,當日酷熱警告 34℃炎夏,就算謙仔除衫落水救人亦相當合理,不過謙仔卻全程着住 tee,他說:「唔畀剝呀,高層唔畀呀!呢套劇一定唔會除衫 ?喇,之後 嗰 啲都會盡量少 啲。(邊個高層呀?)總之就係要着衫啦!其實我着衫做戲都好睇?!」知你識做戲,不過剝住做會吸引啲啫!

魏焌皓喺劇中飾演馬國明細佬,但角色體弱多病,有肌都冇得騷。

新仔接力

羅仲謙冇得露,但喺劇中飾演馬國明細佬嘅魏焌皓,據知亦係監製潘嘉德睇中打算力捧的新人。呢位大隻師弟,當日未埋位時就爆衫曬太陽,搶咗謙仔唔少鋒頭。佢係 08年訓練班學生,之前做茄居多,今次終於有機會孭飛,在《 On》劇中戲分唔少,如果爆吓肌,話唔定跑出呢!

大隻有運行

騷肌有市,除羅仲謙外,圈中亦有唔少筋肉人,本身排骨或者肥仔底,一變大隻,事業即有起色,最近連一向書生 嘅 35歲陳曉東亦跟風玩大隻博翻生添!

王浩信
為拍《飛虎》王浩信早 3個月前搵教練操,每日只食 6隻雞蛋、雞胸肉、薯仔、雜菜,加上日做 3小時健身,終於練到 44吋胸肌。

’05

奀變實’11

吳建豪
F4時期 嘅 Vanness仲 喺肥仔一名,由 08年忽然練大隻,每日游一小時自由式再一小時蛙式,一星期有兩日打泰拳,夜晚凌晨二時跑步;飲食方面,日食 20隻烚蛋及青菜。咁樣練,想唔 fit都幾難。

’03

肥變肌’11

陳曉東
三年冇出碟 嘅陳曉東,最近推出新歌〈 So Hot〉,仲 喺微博擺 咗張八嚿腹肌相,但 喺 MV入面最盡都係着背心,冇騷過料,令人懷疑係 PS加工。

’02

鋼條男’11

採訪、撰文:林通賢
攝影:賴穎雋

148楼   2011-08-28 19:37:37 举报
管理
[壹週刊 第1120期]娛頭 獨家驗傷 屁股開花 拍拖打一鑊 復合打多鑊 羅仲謙痛毆傅穎掟埋窗

傅穎與羅仲謙的感情糾紛,由去年十二月 Theresa突然宣稱謙仔講嘢冇句真為序幕,直到上星期六(八月二十日)的公開活動上, Theresa驚爆與羅仲謙拖拉一年半又分又合的戀情,並交代再次揭發他腳踏四船而分手。 Theresa表示,在這段關係上不只心靈受傷,連身體也曾受創。
據了解, Theresa分手時曾被羅仲謙毆打,幾位好朋友到她家中時發現她的手、腳及右邊屁股均有瘀傷,認為男人打女人是天理不容的事,所以為她拍下瘀傷照片,並建議她報警處理, Theresa拒絕接納好友的意見,原來另有因由。

哀求復合

據了解, Theresa去年一月開始與同公司的羅仲謙拍拖,二人一直相處甜蜜,直到去年十二月中, Theresa踢爆羅仲謙腳踏兩船,並向外宣稱他講嘢無句真,當時從沒承認過戀情的她,單方面表現出與羅仲謙決裂,惹來炒作新聞疑雲。兩人分手後,據知羅仲謙不斷哀求復合,並承諾會與北京女友斷絕來往。
「佢日日都電話、短訊要求復合,發誓話再呃 Theresa就一世都唔紅,又話唔會再傷佢心。幾個月嚟不停咁氹佢, Theresa心軟俾機會佢,相信佢唔會再呃自己。」知情者透露。

Theresa被謙仔痛毆後,雙腳又瘀又腫,她曾拍下相放上微博,並表示身體傷害會好番,心靈創傷則要時間。

謙仔跟 Theresa前日被召返公司,不過二人未有碰面,在他離去後兩分鐘, Theresa才在胞姐陪同下到達。

故態復萌

今年四月,羅仲謙箍煲成功,第一件應承 Theresa的,是開手提電話響聲,「由拍拖第一日起,羅仲謙嘅手提電話只會係靜音模式,佢話係佢個人習慣。佢哋一齊嘅時候,有個大陸電話經常搵佢,佢話係個上海有錢基佬好冧佢,泊住佢個碼頭有着數先應酬吓, Theresa冇懷疑佢,直到發覺呢個上海基佬成日打嚟,令佢開始留意。
「有一日,佢問羅仲謙有冇嘢呃佢,羅仲謙誓神劈願話冇,咁 Theresa就問佢拎個電話嚟睇,又見到個大陸電話,就當住佢面回撥呢個電話,結果係個女仔聽, Theresa問『你係邊個呀?』對方話『我係羅仲謙女朋友』,才踢爆佢原來有個北京正印。」
復合後,羅仲謙為得到 Theresa信任,便將電話長開響聲,直到七月,他又故態復萌,令 Theresa起疑心,查看他的手機,結果,發現內裡有些曖昧短訊。

記者會後, Theresa由朋友陪同跟媽咪食晚飯,心情極差的她,離開時喊到眼腫腫。

Theresa上週六出席跟 MC JIN潮 Tee發布會,自爆被謙仔痛毆真相。(《蘋果日報》圖片)

Theresa媽咪跟弟弟離開食肆時,未有回應記者提問。

被打後, Theresa出席新書發布會,要著長裙遮住腳傷。

以死相迫

羅仲謙見到 Theresa攞住自己的手機,大發雷霆爆粗,「當時, Theresa問佢『你又話唔會再呃我?』,然後雙手拍打羅仲謙心口,佢一手搶番個電話,另一隻手推咗佢落地。」
其間, Theresa曾經以死相迫,「 Theresa無還手之力,當時佢講 咗一句『你再打我,我就死俾你睇!』佢起番身想行埋去,羅仲謙就將佢雙手屈向後推落地,再將佢成個抱起,走入睡房;佢嘗試爭扎,刮損咗男方塊臉,佢講咗一句『呢個世界咁×多男人都係咁,又唔見啲女人講出嚟?我一拳就可以打×死你!』再掟佢落床,撞到旁邊嘅窗台,然後就走 咗。」從此,兩人沒見面正式分手。

Theresa忍唔住自爆被謙仔痛毆後,他立即開記者會,冇否認打人,只承認嘈交時鍊傷對方。

開完記者會,一直愁爆的謙仔返電視城開工,跟傳過緋聞的黃智雯拍《 On call 36小時》,終於笑得出。

好友揭發

被打傷當天是七月廿二日, Theresa沒有跟任何人講,七月廿三日,幾位好朋友上她屋企,看到剛沖完涼的 Theresa手、腳均有瘀傷,追問發生什麼事。
「問咗幾次都唔講,有個朋友問係唔係比羅仲謙打,佢都唔出聲,揭起佢條短褲見到佢個 pat pat瘀晒,幾個朋友好嬲,有個仲拎住部電話影咗幾張相,然後要佢報警!佢淨係擰頭,班朋友鬧佢蠢,話一定要追究,佢先出聲,話因為上一次佢指責羅仲謙,大家都認為佢造新聞,加上男方亦喺佢面前講過,外間覺得佢係乖仔一個,會信佢。幾個朋友勸佢唔到,之後去 咗搵佢家姐 Christina,俾埋 啲相佢睇,家姐見到去搵個妹,要佢去報警,不過佢好硬頸唔肯。」

去年 12月, Theresa發現謙仔一腳踏兩船,二人出席公眾場合時零交流。原來 Theresa跟謙仔北京女友傳過短訊,二人發現謙仔一直講大話,謙仔從未跟北京女友分開過。(《蘋果日報》圖片)

Theresa與羅仲謙擔演《熱浪求愛戰》男女主角,與該電影監製黃永峰私交甚篤。對於 Theresa復合及被毆打的事,黃監製坦言早知這事,並希望 Theresa重新振作。

非首次被打

據知,羅仲謙今次是第二次向 Theresa動手,第一次是拍拖第一年,「嗰陣 Theresa住喺藍灣半島,有次佢哋鬧交, Theresa打俾個喺附近返工嘅朋友,個朋友有佢屋企鎖匙,仲即刻走去屋企睇佢,點知一開門就見到 Theresa趴咗喺地下,個朋友見到咁嘅情況,指住羅仲謙鬧『你憑咩打我個朋友?你而家即刻走,你夠膽打佢?女人你都打?我點知你會唔會有日發癲唔小心殺咗我個朋友呀?』
「當時羅仲謙解釋話同 Theresa一齊食緊粥時鬧交,兩人推 嚟推去,佢潑 咗羮粥落佢心口,佢好嬲就摑 咗佢一巴兼推佢落地,個朋友聽完問『你因為一匙羮粥打佢?你有躁狂呀?』知衰 嘅羅仲謙不停講對唔住,跪住講唔會有下一次,話係自己衝動咗,不停求 Theresa同佢個朋友原諒, Theresa出聲話算!」知情者說。

兩人欠信任

羅仲謙表示, Theresa經常查看他的手機,因欠缺信任而令感情無法維繫。事實上, Theresa確有看過他的手機,「俾人呃過一次, Theresa對佢都有 啲保留,今次復合睇過佢手機一次,唔係因為睇到佢有咩女仔打俾佢,根本羅仲謙 嘅手機電話簿裡面,從來都唔會入名,只係靠記冧把,見到 嗰 啲短訊,佢都唔知對方係邊個。」
信任是雙方, Theresa與羅仲謙均要負上責任。「羅仲謙好容易呷醋, Theresa同朋友出街,打電話聽到在場有男仔,就會打幾次俾同 Theresa一齊 嘅朋友,叫佢唔好俾啲男仔埋 Theresa身,搵唔到佢,就會煩佢身邊朋友,疑心好重,又會叫佢身邊朋友,多 啲 喺 Theresa面前讚自己,係個又靚仔又好 嘅男人。」

今屆落選的 13號港姐蔡慧欣與羅仲謙撻着,除了是被男方甜言蜜語吸引外,還因為他表示自己是單身。

對於被傳與蔡慧欣撻着,羅仲謙急召傳媒,並否認傳聞。

羅仲謙 2010年擔任港姐外景嘉賓時,傳出與 2號張莉莎失蹤兩小時。

七月尾出席公開活動, Theresa的瘀傷漸退,在塗上遮瑕膏下,仍見到手、腳瘀傷。

專吼參選港姐

羅仲謙被 Theresa公開踢爆一腳踏四船,並即召開記者會,但卻沒有否認劈腿之說。據知,羅仲謙從來都沒有跟北京女友分手,而且對參選香港小姐的佳麗最感興趣;去年羅仲謙首次做港姐嘉賓,隨隊到印度拍外景,當時曾經傳出他與 2號張莉莎在拍攝期間失蹤兩小時。今年,羅仲謙再次隨港姐到台灣拍外景,據知,他對 1號的甄敏婷及 13號的蔡慧欣特別照顧,甚至聲稱自己是單身,又單獨約過蔡慧欣晚膳,結果成功撻着。
據知, 1號甄敏婷曾經向人承認過羅仲謙對她特別好,「羅仲謙每日都會以短訊搵佢,半夜去做 gym、拍緊劇都會搵 1號,不過 1號唔多受佢呢套,因為喺台灣見到羅仲謙追蔡慧欣,之後又咁對自己,覺得呢個人好花心, 1號繼續睬佢,係因為佢話知道點答 嘢入圍機會大,所以先敷衍佢。」知情者說。
就今次報導,羅仲謙說:「聽日(廿四日)會出嚟交代件事。」

由愛到恨

09年 10月
Theresa改投星皓,與羅仲謙不時孖住行騷。 Theresa排舞時,謙仔頻頻送外賣,意圖奪取芳心,展開追求。

10年 7月
謙仔成功追掂 Theresa, Theresa在繪本中晒戀情,在書中不避嫌——想咬你胸前的兩塊肌肉,二人更以情侶檔搵銀,一同出海玩香蕉船,令戀情徹底浮面。

10年 12月
二人忽然在公開場合零交流, Theresa嬲爆直斥謙仔「講嘢無句真」,原來 Theresa揭發謙仔內地有女友,一怒之下攤牌分手。

11年 5月
唔死心的謙仔落力施冧功翻撻,當外界以為二人已斬纜,其實轉玩地下情,直至最近發生痛毆事件,維持一年多的戀情才正式告終。

09年 10月

11年 5月

秒殺女生

27歲的大隻仔羅仲謙擁有強勁臂彎、寬闊胸襟、戇直外表加上乖乖仔形象,秒殺唔少雌性動物,難怪他與多位圈中女星傳出緋聞。

馮皓詩
08年謙仔拍電影《愛鬥大》,背着正印女友蔡小姐,暗溝「翻版栢芝」馮皓詩。穿煲後馮皓詩即與謙仔斬纜,之後索性退出娛圈。(《蘋果日報》圖片)

黃智雯
09年謙仔跟鵪鶉妹黃智雯拍 TVB劇集《搜下留情》撻着,謙仔靠細心周到將對方追到手,但戀情只維持數月。

江若琳
08年謙仔和江若琳在電影《六樓后座 2》合演情侶,有傳二人戲假情真,但二人矢口否認。

候選港姐
去年拍攝港姐外景期間,謙仔和 2號佳麗張莉莎雙雙失蹤;今年 6月謙仔隨今屆港姐到台灣拍外景,開口講到明欣賞 1號甄敏婷(見圖)、 2號關曉琳及 13號蔡慧欣的身材。炎炎夏日又請食雪條大獻殷勤,成為港姐甜心。

是非女

傅穎( Theresa)唱歌、拍戲、寫書瓣瓣做齊,事業依然未見起色,由唱《花吃了這女孩》被網民狠批走音開始,麻煩揮之不去,是非多籮籮。

爭做一姐
同樣 cookie組合出身,但 Theresa與另一餅女 Stephy(鄧麗欣)命中注定係宿敵,經常為爭做一姐不和。

換碼頭
09年金牌大地震,由「太子基」鄭中基掌舵,非我族類的 Theresa哭訴「食緊穀種!」。不甘被投閒置散的她唯有向金牌發律師信要求解約,但舊約未清, Theresa又高調宣佈加盟星皓,搞到最後要對薄公堂。

愛情騙子
09年 Theresa出自傳,書中提及她曾在圈中遇愛情騙子,惹起諸多猜測,嫌疑最大的有鄭中基、方力申等與 Theresa稔熟的男藝人。

爆窗報警
去年底, Theresa在微博稱睡房玻璃窗被人用硬物打破,搞到滿地碎片。她懷疑是偷窺狂所為,但卻被人質疑她報警搞大件事,純粹為搏宣傳。

撰文、攝影:娛樂組
插圖:王健威

149楼   2011-08-28 19:44:29 举报
管理
[明報周刊 第2233期]傅穎自殺短訊迫羅仲謙 兩離兩合內情 楊怡捲入多角戀

傅穎(Theresa)和羅仲謙由拍拖至分手,都未有承認戀情,當公開的時候,卻已再見不是朋友。今年四月,Theresa跟羅仲謙復合,不過二人選擇不公開這段感情,但復合只維持了三個多月,因為Theresa查看男友手機時,發現一個曖昧短訊,雙方為此爭執。

上周六,Theresa在未知會公司情況下,出席公開場合時,自揭與羅仲謙分手復合再分手,兼被對方毆打,雙腳更留下瘀傷,這次復合,Theresa不單心理上受創,賠了愛情,亦輸了事業,母親更心痛在女兒面前痛哭;而男方最近被爆出跟Theresa復合期間,一腳踏N船外,更驚爆他正力追無綫花旦楊怡,可謂七國咁亂。

有說個多月前,羅仲謙還向花旦楊怡展開攻勢,每天開工都買不少零食贈佳人,更自薦做「觀音兵」,開夜班的時候,主動車楊怡回家,喜愛飊車的楊怡,大讚羅仲謙的飛車技術,私底下更稱他為「車神」,在劇組人員面前,楊怡更暱稱羅仲謙為「謙謙」。其實「分手」事件曝光後,有記者問楊怡的回應,一向講少錯少的她,竟說:「絕對撐他!」本刊以短訊問身在大馬拍廣告的楊怡,謙仔是否在收廠後,經常載她回家,謙仔是否有意追求她,她透過短訊回答說:「冇,冇坐過他的車,(追求)絕對沒這件事。」

发帖: 16414 篇

在线时长: 1740 小时

150楼   2011-08-29 08:20:55 举报
管理

羅仲謙拖張慧雯拍劇慶祝牛一

[22:40] 2011/08/28

【on.cc 東方互動 專訊】羅仲謙27歲生日,仍為無綫劇集《On Call36小時》與另一緋聞女友張慧雯一齊開工,「有女伴」的謙仔心情不俗,二人在電視城等候出發拍外景時本來有傾有講,但見到記者即顯得好避忌。

當到達觀塘碼頭拍外景時,謙仔被問如何慶祝,他說:「尋晚同屋企人吃飯,(有冇女伴?)冇,(傅穎有冇短訊祝壽?)冇,冇再聯絡,(生日願望搵個女友?)唔講喇!」

張慧雯表示不會送吻祝賀壽星仔羅仲謙:「唔會咁親切啦!」

羅仲謙表示沒有收到傅穎的祝賀短訊。

发帖: 16414 篇

在线时长: 1740 小时

151楼   2011-08-29 08:42:38 举报
管理

羅仲謙生日 「女友」陪開工

被舊愛傅穎爆料曾動粗的羅仲謙昨27歲生日,仍為無綫劇集《On Call36小時》與另一緋聞女友張慧雯齊開工(圖),「有女伴」的謙仔心情不俗。二人度見記者即明顯避忌。

謙仔透露與家人吃飯慶生,但無女伴,而傅穎亦無再聯絡問到張慧雯可會吻賀壽星仔?她笑言:「唔會咁親切啦!」另據知星皓仍未有工作安排給傅穎,也未決定如何處理事件,而她昨只在微博留言謂媽媽曾教誨三姊弟有事要挺身而出,但隻字未提羅仲謙。此外,另一劇《潛行狙擊》兩男主角謝天華與黃宗澤被惡搞「床照」,掀網友瘋傳,黃宗澤微博狂吼:「我不要!」賈曉晨驚慌留言:「阿哥!發生咩事!」令人捧腹。

发帖: 16416 篇

在线时长: 1748 小时

152楼   2011-08-30 08:32:24 举报
管理
乖仔變賤男 遭TVB Cut戲 壽星仔羅仲謙開工頻NG
2011年8月30日

心不在焉 ※謙仔自從被前度女友Theresa公開數臭之後,形象插水,日前為新劇開工時,亦顯得心事重重。

※望海沉思

※全程神不守舍的謙仔,到正式埋位時,得到緋聞女友張慧雯陪伴吹吹風,靈魂終於返回來,露出笑容。

※謙仔強忍情傷,繼續與另一緋聞女友拍攝追逐調情戲份。

羅仲謙因疑似向傅穎(Theresa)動粗,而跟倪震等齊登上娛圈賤男榜,但爆響口的傅穎亦唔好過,工作全面被停,相反男方卻得公司「體諒」,工作計劃如常。不過,TVB為免形象直插地殼板塊的謙謙累街坊,亦校?時間替他逐步減少拍攝中的《on call 36小時》的戲份。本周日晚,正值27歲生日的謙謙替《On》劇拍外景,由主角變配角已不好受,加上是非纏身,鏡頭前的謙謙NG頻頻,鏡頭後亦一臉愁爆,不時望海沉思,臨尾再來一個歎氣,早知今日,何必當初呢!

傅穎看似為了把舊愛的星途一鋪打殘,甘願賠了事業也要跟賤男玉石俱焚,可惜,結果卻是賤男繼續有劇拍,反而傅穎需無限期「閉關」靜思,隨時又要食穀種。TVB對事件的反應非常快,據知Theresa「自爆」後翌日,謙謙在《on call 36小時》的戲份亦神奇地減少,知情人士說:「謙仔同楊怡及馬國明都係主角,三人咁上下戲份,每日開工同收工時間都差不多,不過,出事後,謙仔戲份明顯少?好多,21日開朝早1030,下晝就走得,22日就剩得下午廠景,之後連續幾日,戲份都好少。」

戲份少只因巧合

對於謙謙被Cut戲份一事,該劇監製潘嘉德力撐他:「當然無Cut啦,少?戲份真係咁巧合,因為三個主角?劇中係唔同?醫院部門,所以未拍到謙仔?,佢好乖?,知道有真正醫生?做顧問,無佢戲份都會入廠觀摩,無佢受任何影響一切如常,我?全組人都好撐佢。(你覺得謙仔為人如何?)佢好有禮貌,我唔覺得佢係一個動粗人。」

雖然得監製力撐,但謙謙自知「賤男」形象難以搣甩,所以本周日晚,他為新劇在觀塘碼頭開工,雖然有緋聞女友2010年國際中華小姐季軍張慧雯陪伴吹吹風,又正值27歲牛一,但瘦了的謙謙全程心不在焉,鏡頭前頻頻NG,講一句簡單對白亦常甩嘴,鏡頭後,心事重重的他全晚只掛住望海,偶然沉思偶然口中唸唸有詞,問到拍足全日外景,一臉疲態的謙謙是否受傅穎事件影響而頻NG?努力扮精神的謙謙說:「咁,希望件事影響唔到我,希望可以快投入到工作。」

採訪:陳辰

发帖: 16416 篇

在线时长: 1748 小时

153楼   2011-08-30 08:33:33 举报
管理

謙謙笑了
2011年8月30日

在記者會上被問到是否溝女王及賤男一事,因為想反駁卻無能為力,謙謙塊面黑過鑊底。探班當晚,謙謙完成戲份上公司車離開,終於可以逃離記者視線,謙謙揮手笑了。

发帖: 16417 篇

在线时长: 1751 小时

154楼   2011-08-30 13:12:51 举报
管理
楊怡羅仲謙奉旨搞姊弟戀
[17:40] 2011/07/04

【on.cc 東方互動 專訊】 楊怡及羅仲謙在新劇《On Call 36小時》中玩姊弟戀,問擔正是否順勢做「親生仔」?謙仔說:「唔會!同星皓仲有長約,但好感激TVB!」對於被指頻頻露肉,他表示監製亦有叫他收歛一下避免定型。而楊怡則自信不會與謙仔傳緋聞,並強調自己是絕緣體:「我對大隻仔都OK,但驚出街會好矚目!(今次好多新人多NG?)一定有,但我唔會黑面鬧人。」

楊怡在劇中與馬國明有好多對手戲。

羅仲謙將收起性感,以免被定型。

新劇《On Call 36小時》舉行開鏡拜神儀式。

155楼   2011-08-30 13:14:00 举报
管理

羅仲謙樂做無綫契仔
2011年07月04 (07:09 pm)

羅仲謙、楊怡、馬國明、黃智雯今日在將軍澳電視廣播城為新劇《On Call36小時》進行開鏡儀式,羅仲謙近日受無綫器重,頻頻在無綫亮相及拍劇,機會不斷,意味著快將成為無綫親生仔,他說:「唔會,我簽咗經理人公司好耐,最多做契仔啫,依家幾好丫,電視、電影兩邊發展,都好感激無綫。」

156楼   2011-08-30 13:15:45 举报
管理
楊怡甘做羅仲謙緋聞女友

楊怡、羅仲謙、馬國明、黃智雯和「華姐」張慧雯等昨日在將軍澳電視城為新劇《On Call 36小時》開鏡拜神。謙仔接二連三為無綫擔正開劇,問他可會簽無綫成為真正的「親生仔」?他說:「唔會,我同星皓仲有好長約,但係都好感激TVB畀機會。」他又透露計劃減少露肉,擔心被外間定形。

謙仔表示有多月未見過緋聞女友傅穎,兩人雖然曾鬧得不快,但對方被指「變臉」,謙仔也為伊人闢謠:「我冇睇報道,但我唔覺得佢有整容!」

楊怡、馬國明昨日出席在電視城的拜神儀式。

羅仲謙(右起)、黃智雯及張慧雯上香,希望拍攝順利。

至於在新劇中,楊怡與謙仔會發展一段姊弟戀,雖然會有很多對手戲,但形容自己是「絕緣體」的楊怡不擔心傳緋聞,她說:「我諗唔會啦,就算衰喺佢手上,咁靚仔都抵啦!」

在线时长: 1755 小时

157楼   2011-08-31 08:06:13 举报
管理
壽星女楊怡祝福謙仔走出陰霾
[21:11] 2011/08/30

【on.cc 東方互動 專訊】楊怡最近被指介入羅仲謙與傅穎之間而傳緋聞,適逢她生日,昨晚謙仔不避嫌與《On Call 36小時》劇組人員在廠內為楊怡慶祝,之後二人繼續開工,毫不尷尬。楊怡說:「我真係戥佢(謙仔)慘,佢有同我講唔好意思,我叫佢唔好介意,希望佢盡快冇事。」

楊怡生日,謙仔在拍攝現場為她慶祝生日。

158楼   2011-08-31 08:06:44 举报
管理
羅仲謙申冤同緋聞女友唔熟
[21:15] 2011/08/30

【on.cc 東方互動 專訊】羅仲謙繼續為劇集《On Call 36小時》趕戲,對於被指殷勤侍候同劇的楊怡,又管接管送獻,謙仔無奈地說:「都唔係真!楊怡自己有車,我從來冇車過佢。有啲緋聞女友我根本連電話都冇,但都入我數!總之依家拍好戲先,其他事都控制唔到。」

羅仲謙坦言有好多緋聞女友連他自己都冇對方的聯絡電話。

159楼   2011-08-31 08:07:39 举报
管理
[東方日報]楊怡有車階級唔使謙仔接送

楊怡與謙仔未受緋聞影響,大方合照。

楊怡最近被指介入羅仲謙與傅穎之間而傳緋聞,適逢昨日是楊怡生日,前晚謙仔不避嫌與《On Call 36小時》劇組人員在廠內為楊怡慶祝。昨日兩人繼續為《On》劇開工,同場亦未見尷尬。楊怡說:「我真係戥佢慘,佢有同我講唔好意思,我叫佢唔好擺喺心,希望佢快啲冇事。」

有報道指謙仔對楊怡管接管送獻殷勤,謙仔無奈地說:「都唔係真!楊怡自己有車,我從來冇車過佢。有啲緋聞女友我根本連電話都冇,但都入我數!總之依家拍好啲戲先,其他嘢都控制唔到。」

160楼   2011-08-31 08:16:43 举报
管理
[太陽報]楊怡同情羅仲謙

傳介入羅仲謙與舊愛傅穎之間的楊怡,昨日與謙仔拍攝《On Call 36小時》時大方合照,未見尷尬。昨日適逢楊怡生日,幸她未有為「小三」傳聞不快:「我戥佢慘啫!佢仲同我講唔好意思,我叫佢唔使擺喺心,希望佢快啲冇事啦!」而謙仔則強調從未接載楊怡!

发帖: 16421 篇

在线时长: 1764 小时

161楼   2011-09-01 21:41:52 举报
管理
羅仲謙否認被TVB減戲份
[12:26] 2011/09/01

【on.cc 東方互動 專訊】 羅仲謙再與傳緋聞的周秀娜合作新片,坦言不會避忌。至於有傳被TVB減戲份?羅仲謙作出否認,表示目前最重要做好自己,否認有因與傅穎的是非被途人鬧。但對於有廣告牌被畫花,他亦知道此事,直言都是做好自己最重要,做藝人應該珍惜每一個機會,揚言目前單身,會否再拍拖要隨緣。

羅仲謙再與周秀娜合作拍戲。

洪天明(右)到場支持羅仲謙。

发帖: 16421 篇

在线时长: 1767 小时

162楼   2011-09-02 08:43:51 举报
管理
[壹週刊 第1100期]壹電視大獎2011 最有前途藝人 馬賽 羅仲謙

撰文:方俊傑 
統籌:林國平 
攝影:胡春輝、梁炳權 
電腦效果:詹震寰 
服裝指導: Sarona Lo@SaronaStudio 
髮型: Sidney Lau@HAIR 
化妝: Ian@Annie G. Chan 
服裝提供: Twelfth Street by Cynthia Vincent(from Harvey Nichols) 
首飾提供: Anton Heunis/ Oroviola(All from Harvey Nichols) 
髮型: Jan Chiu@Il Colpo 
化妝: Leo Tam@Annie G. Chan 
服裝提供: Valentino 
mailto:nextb@nextmedia.com 

发帖: 16448 篇

在线时长: 1864 小时

164楼   2011-09-21 11:00:22 举报
管理
(2011年09月21日)

楊怡、馬國明和羅仲謙等,前晚出席無綫新劇《On call 36小時》的煞科宴。楊怡透露,自己將休息半個月,接著才開拍另一新劇,所以並會趁此空檔往外地賺外快,對於台慶頒獎禮將至,為何留港「備戰」,她笑言賺錢實際過攞獎。

羅仲謙自言沒開價能力

羅仲謙透露,待《On call 36小時》煞科後會去旅行,問他是否散心,他說:「散吓心同買吓衫啦,因為之後返嚟要排舞台劇。(是否事前要知會公司?)重大決定先會問公司,去旅行問公司攞假!」問他可曾被人問價,他自言沒開價能力,所以還是默默耕耘好了!

165楼   2011-09-21 11:31:25 举报
管理

166楼   2011-09-21 11:35:26 举报
管理

74487 浏览 283 回帖   <上一页 | 1 2 3 4 5 6 7 8 下一页> 末页 >>
帐号: 密码: 注册
手动保存 | 恢复内容 | 清除内容
如何用手机快速回复?
验证码 ()
看不清,换一张 点击换一张
回复本帖
注册通行证
忘记密码?
取消